A kemping – Sabbiadoro****

Lignano Sabbiadoro városrészen helyezkedik el, hatalmas területen. A kemping egésze rendezett, rengeteg zöld fa, bokor nyújt kellemes árnyékot. 

A kemping két részből áll, melyeket egy út választ el egymástól. A szolgáltatások azonban mindkét részen egyformán használhatók, elérhetők minden vendég részére.

A kemping területén öt élményelemekkel rendelkező medence, több játszótér, felnőtt és gyermek animáció, étterem, bár, szupermarket, fitneszterem, kerékpárkölcsönzés, saját tengerpart, kihelyezett napernyők és napágyak, tengerparti bár található.

Lakókocsiink a kemping tengerparthoz közelebb eső részén fekszenek, csendes, nyugalmas helyen. Közelükben vizesblokk, melyet folyamatosan tisztán tart a kemping személyzete.

A saját tengerpartot kis sétával érjük el, ahol a széles homokos part, gyönyörű tiszta, lassan mélyülő víz mellett, vízi sportok sokasága is kipróbálásra vár.

A tengerparton modern bár várja a vendégeket, finom falatokkal, frissítő italokkal, olasz kávéval. Térítés ellenében egy medencében is hűsölhetünk.

A kemping éttermében reggeli, félpanzió és teljes panzió befizetésére is van lehetőség! A felszerelt szupermarketben pedig minden szükségeset beszerezhetünk.

 

Hasznos tudnivalók

pénznem

Olaszország pénzneme az Euro. Legcélszerűbb Magyarországon pénzt váltani, de Olaszország területén bankokban és pénzváltókban is váltanak forintot euróra.

A bankok nyitva tartása: H-P: 08.00 – 13.00, 15.00 – 16.15. Szieszta idején zárva!

Pénzkiadó automaták mindenütt megtalálhatók, a pénzváltás a pénzkiadó automata bankjának aktuális forint – vételi árfolyamán történik.

Az üzletekben és a legtöbb étteremben elfogadják a bankkártyát fizető eszközként.

 

Üzletek

Az üzletek általában a hét minden napján nyitva tartanak, 09.00 – 12.30 és 15.30 – 19.00 óra között. Nyáron a szezonban az esti nyitva tartás meghosszabbodik.

A kempingben lévő üzletek is minden nap nyitva tartanak, figyelembe véve a szieszta időszakát. A legtöbb helyen itt is fizethetünk bankkártyával.

 

Orvosi ellátás

A sürgősségi ellátás kivételével a külföldi állampolgárok orvosi ellátása térítésköteles. Ajánlatos az ott tartózkodás időtartamára baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást kötni, mely fedezi az esetleges orvosi ellátást is.

 

Telefon 

Olaszországból Magyarországra a 0036, vagy a +36 hívószám tárcsázásával tudunk telefonálni. A kemping területén több, érmével és telefonkártyával működő nyilvános készüléket találunk, ezek mindenki számára igénybe vehetők. Telefonkártyát a dohányboltokban tudunk vásárolni.

Mobiltelefonnal bárhol tudunk telefonálni, az adott mobilszolgáltató tarifáival és feltételeivel.

Egyéb fontos információk:

Utazás

  • Utasbiztosítás kötése
  • Szlovéniában autópálya matrica vásárlása kötelező, bármely benzinkútnál beszerezhető. 1 hétre érvényes: 15.00 euro
  • Olaszországban a fizető kapunál kb 3-6 euro fizetendő
  • Szlovéniában kedvezőbben tudunk benzint vásárolni

 

Kemping

  • Gondoskodni saját ágyneműhuzatról, lepedőről, törölközőről, konyharuháról, papírszalvétáról, WC papírról, mosogatószerről

 

Linkek

A kemping honlapja:       http://www.campingsabbiadoroit/inglese/

Üzemanyag árak:           http://www.autoklub.hu/content/

Magyar – olasz szótár:    http://www.etranslator.hu/magyar-olasz

Térkép:                           https://www.google.hu/maps/place/33054+Lignano+Sabbiadoro

A helyi régió:                   https://hu.wikipedia.org/wiki/Lignano Sabbiadoro

Időjárás:                         https://www.meteoblue.com/hu

Ha magyar ügyvéd kell:  http://www.drkmolnar.hu