A kemping – Sabbiadoro

Lignano Sabbiadoro – Az Olasz Adria Gyöngyszeme

Lignano Sabbiadoro tengerpart

Kempingünk Különlegességei Olasz tengerpart Adria

Lignano Sabbiadoro városrészen helyezkedik el, hatalmas területen. A kemping egésze rendezett, rengeteg zöld fa, bokor nyújt kellemes árnyékot.

A kemping két részből áll, melyeket egy út választ el egymástól. A szolgáltatások azonban mindkét részen egyformán használhatók, elérhetők minden vendég részére.

Kemping-4

A kemping területén öt élményelemekkel rendelkező medence, több játszótér, felnőtt és gyermek animáció, étterem, bár, szupermarket, fitneszterem, kerékpárkölcsönzés, saját tengerpart, kihelyezett napernyők és napágyak, tengerparti bár található.

Lakókocsiaink a kemping tengerparthoz közelebb eső részén fekszenek, csendes, nyugalmas helyen. Közelükben vizesblokk, melyet folyamatosan tisztán tart a kemping személyzete.

A saját tengerpartot kis sétával érjük el, ahol a széles homokos part, gyönyörű tiszta, lassan mélyülő víz mellett, vízi sportok sokasága is kipróbálásra vár.

A tengerparton modern bár várja a vendégeket, finom falatokkal, frissítő italokkal, olasz kávéval. Térítés ellenében egy medencében is hűsölhetünk.

A kemping éttermében reggeli, félpanzió és teljes panzió befizetésére is van lehetőség! A felszerelt szupermarketben pedig minden szükségeset beszerezhetünk.

Kemping-9

Hasznos Tudnivalók ha nyaralni jön hozzánk

Pénznem: Olaszország pénzneme az Euro. Legcélszerűbb Magyarországon pénzt váltani, de Olaszország területén bankokban és pénzváltókban is váltanak forintot euróra.

Üzletek: Az üzletek általában a hét minden napján nyitva tartanak, 09.00 – 12.30 és 15.30 – 19.00 óra között. Nyáron a szezonban az esti nyitva tartás meghosszabbodik.

Orvosi ellátás: A sürgősségi ellátás kivételével a külföldi állampolgárok orvosi ellátása térítésköteles. Ajánlatos az ott tartózkodás időtartamára baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást kötni, mely fedezi az esetleges orvosi ellátást is.

Telefon: Olaszországból Magyarországra a 0036, vagy a +36 hívószám tárcsázásával tudunk telefonálni. A kemping területén több, érmével és telefonkártyával működő nyilvános készüléket találunk, ezek mindenki számára igénybe vehetők. Telefonkártyát a dohányboltokban tudunk vásárolni. Mobiltelefonnal bárhol tudunk telefonálni, az adott mobilszolgáltató tarifáival és feltételeivel.

Egyéb Fontos Információk Olaszországi utazás:

 • Utasbiztosítás kötése
 • Szlovéniában autópálya matrica vásárlása kötelező, bármely benzinkútnál beszerezhető. 1 hétre érvényes: 15.00 euro
 • Olaszországban a fizető kapunál kb 3-6 euro fizetendő
 • Szlovéniában kedvezőbben tudunk benzint vásárolni
 • Gondoskodni saját ágyneműhuzatról, lepedőről, törölközőről, konyharuháról, papírszalvétáról,
  WC papírról, mosogatószerről
 •  

  Linkek

  A kemping honlapja:       http://www.campingsabbiadoroit/inglese/

  Üzemanyag árak:           http://www.autoklub.hu/content/

  Magyar – olasz szótár:    http://www.etranslator.hu/magyar-olasz

  Térkép:                           https://www.google.hu/maps/place/33054+Lignano+Sabbiadoro

  A helyi régió:                   https://hu.wikipedia.org/wiki/Lignano Sabbiadoro

  Időjárás:                         https://www.meteoblue.com/hu

  Ha magyar ügyvéd kell:  http://www.drkmolnar.hu